Flash
 • Külső veszélyek és a Soros-kampány megítélése

  A megkérdezettek leginkább egy nagy nemzetközi kibertámadás, érkező járvány, és egy nagylétszámú menekültáradat bekövetkeztét látják valós veszélynek. Mindazonáltal többen gondolják úgy, hogy a magyarok külföldre vándorlása nagyobb probléma, mint a menekültek érkezése. Háromszor annyian gondolják azt, hogy Soros György tevékenysége az utóbbi években káros Magyarország számára, mint akik szerint hasznos. A rendszerváltás utáni időszakban végzett tevékenységének megítélése ennél sokkal kiegyensúlyozottabb. Tíz válaszadóból négy szerint Soros… Tovább »

  Sunday, July 23, 2017

 • Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 június

  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbik viszont egy százalékpontot növekedett és 11 százalék.  Tovább »

  Sunday, June 25, 2017

 • Kivándorlás: még több mint egymillió fő menne

  A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön. A válaszadók majd háromnegyede érintett, és vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, vagy ismerőse. Nagyságrendileg 1,2 millió fő tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - a fiatalok körében különösen magas, majd' 40 százalékos ez az arány; ez kb. 530 ezer főt jelent.… Tovább »

  Sunday, June 18, 2017

PA-tanácsadás

A Publicus PA a mindig változó környezetben az érdekek megjelenítésében és érvényesítésében nyújt segítséget ügyfeleinek: nem elég tisztában lenni az érdekekkel, szükség van arra is, hogy az információ a megfelelő formában a megfelelő helyre eljusson úgy, hogy az érdemben megjelenjen a hivatalos döntéshozatali folyamatokban. Ez sajátos és összetett feladat, ami – a tudatos stratégiai tervezéstől kezdve, a részletes, személyre szabott cselekvési terv összeállításán át egészen a konkrét lépések (szakmai előterjesztések, jogszabálytervezetek, hatástanulmányok, kommunikációs kampányok és egyéb PR események) megtételéig tart – önálló szakértelmet igényel.

Tevékenységünk kiterjed a döntéshozókkal való kapcsolatok építésére és ápolására, a közügyek kezelésére, a vállalati társadalmi felelősségvállalási tanácsadásra és a szervezet stratégiai kommunikációjára, melynek célja a hatékonyabb, elismertebb, ezáltal sikeresebb üzleti működés kialakítása. Egyedi igényekre szabott széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk: szakmai kutatásoktól, kodifikációs előkészítő anyagok összeállításától kezdve a szorosan vett képviseleti tevékenységen át egészen az általános szervezeti kommunikáció hatékony támogatásáig bezáróan. Mindezek célja közös: a vállalat érdekeinek az összetett környezetben is a lehető legnagyobb mértékű érvényesítése.


A PA tanácsadás keretében nyújtott szolgáltatásaink, bár fontos és bizalmi támogatást nyújtanak a mindenkori management számára, nem helyettesítik az egyéb – jogi, pénzügyi, kommunikációs vagy általános stratégiai – támogató funkciót, sokkal inkább tudatosságot és önreflexiót visznek a működésbe, valamint hatékonyan támogatják a fontos lépések megtételét. Az érintett szakkérdésekben nincs az adott ügyfelünknél avatottabb szakértő, saját működésének kontextusát ismerő szereplő. Éppen ezért a külső PA-támogatást biztosító tanácsadók is csak akkor lehetnek hatékonyak, ha az ügyfél lobbipotenciáljának növeléséhez szükséges háttérinformációkat – annak sajátos szempontrendszere szerint – saját érintett szakemberei és vezetői a megbízott PA tanácsadók rendelkezésére bocsátják. 

A PA-tanácsadás elsődleges haszna:
- strukturált és súlyozott információhoz juttatja a döntéshozókat és döntéselőkészítőket, így elkerülhetők a szervezettel, szakterülettel kapcsolatos félreértések
- elősegíti egy, a szervezet számára hátrányos előírás módosítását, vagy egy nem létező, de fontos szabályrendszer kialakítását 
- tudatosan építi és fejleszti a szervezet számára fontos kapcsolatrendszert
- védi a szervezetet a versenytárs, tulajdonos, partnerintézmény hasonló PA tevékenységétől