Flash
 • Pártok támogatottsága és egyes politikusok népszerűsége, 2018 január

  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága változatlan, 26 százalék. Az MSZP és a Jobbik tábora két-két százalékpontot növekedett, így mindkettő 11 százalék - mindkét párt elmozdult mélypontjáról van. Továbbra is Karácsony Gergely, Szél Bernadett, és Orbán Viktor a három legnépszerűbb vizsgált politikus. Tovább »

  Saturday, January 20, 2018

 • Kutatás: Még mindig hiszünk a gyerek verésében

  Ha a közbeszédből vagy a kommentekből indulunk ki, úgy tűnhet, hogy Magyarország a hétköznapi pofonok országa. A jelenség azonban számokban is mérhető, és az UNICEF Magyarország megbízásából, 1000 fő telefonos megkérdezésével készített kutatásunk legfrissebb eredményei elég elkeserítő képet festenek: túl sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy gyereket még indokolt esetben sem lehet elfenekelni vagy megpofozni. Azt vizsgáltuk, hogy miként vélekedik a magyar társadalom… Tovább »

  Sunday, January 07, 2018

 • Évértékelés 2017: legfontosabb ügyek, legnagyobb problémák, és az év embere

  A megkérdezettek körében kicsivel többen voltak akik szerint 2017 inkább rossz év volt, mint akik szerint inkább jó. Ugyanannyian mondták, hogy 2017-ben jobb lett az anyagi helyzetük, mint ahányan azt, hogy rosszabb. A válaszadók szerint leginkább a világ legfontosabb eseményei a világban a menekültek Európába áramlása, Trump elnöki tevékenysége, valamint az Északi-Koreai atomfenyegetés voltak. A megkérdezettek szerint a legfontosabb hazai események a FINA vizes vb, valamint… Tovább »

  Saturday, December 30, 2017

PA-tanácsadás

A Publicus PA a mindig változó környezetben az érdekek megjelenítésében és érvényesítésében nyújt segítséget ügyfeleinek: nem elég tisztában lenni az érdekekkel, szükség van arra is, hogy az információ a megfelelő formában a megfelelő helyre eljusson úgy, hogy az érdemben megjelenjen a hivatalos döntéshozatali folyamatokban. Ez sajátos és összetett feladat, ami – a tudatos stratégiai tervezéstől kezdve, a részletes, személyre szabott cselekvési terv összeállításán át egészen a konkrét lépések (szakmai előterjesztések, jogszabálytervezetek, hatástanulmányok, kommunikációs kampányok és egyéb PR események) megtételéig tart – önálló szakértelmet igényel.

Tevékenységünk kiterjed a döntéshozókkal való kapcsolatok építésére és ápolására, a közügyek kezelésére, a vállalati társadalmi felelősségvállalási tanácsadásra és a szervezet stratégiai kommunikációjára, melynek célja a hatékonyabb, elismertebb, ezáltal sikeresebb üzleti működés kialakítása. Egyedi igényekre szabott széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk: szakmai kutatásoktól, kodifikációs előkészítő anyagok összeállításától kezdve a szorosan vett képviseleti tevékenységen át egészen az általános szervezeti kommunikáció hatékony támogatásáig bezáróan. Mindezek célja közös: a vállalat érdekeinek az összetett környezetben is a lehető legnagyobb mértékű érvényesítése.


A PA tanácsadás keretében nyújtott szolgáltatásaink, bár fontos és bizalmi támogatást nyújtanak a mindenkori management számára, nem helyettesítik az egyéb – jogi, pénzügyi, kommunikációs vagy általános stratégiai – támogató funkciót, sokkal inkább tudatosságot és önreflexiót visznek a működésbe, valamint hatékonyan támogatják a fontos lépések megtételét. Az érintett szakkérdésekben nincs az adott ügyfelünknél avatottabb szakértő, saját működésének kontextusát ismerő szereplő. Éppen ezért a külső PA-támogatást biztosító tanácsadók is csak akkor lehetnek hatékonyak, ha az ügyfél lobbipotenciáljának növeléséhez szükséges háttérinformációkat – annak sajátos szempontrendszere szerint – saját érintett szakemberei és vezetői a megbízott PA tanácsadók rendelkezésére bocsátják. 

A PA-tanácsadás elsődleges haszna:
- strukturált és súlyozott információhoz juttatja a döntéshozókat és döntéselőkészítőket, így elkerülhetők a szervezettel, szakterülettel kapcsolatos félreértések
- elősegíti egy, a szervezet számára hátrányos előírás módosítását, vagy egy nem létező, de fontos szabályrendszer kialakítását 
- tudatosan építi és fejleszti a szervezet számára fontos kapcsolatrendszert
- védi a szervezetet a versenytárs, tulajdonos, partnerintézmény hasonló PA tevékenységétől