Flash
 • Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 április

  Az elmúlt hónapok politikai történései érdemben nem befolyásolták a pártok támogatottságát. Bár a Fidesz negatív, ellenségképző politizálása (CEU, Soros, EU, civilek, stb.) összességében nem nyeri el a szavazók támogatását, az MSZP által beindított "Fizessenek a gazdagok" kampány viszont pozitív fogadtatásra talál szinte az összes választói csoportban, ez csupán arra volt elég eddig, hogy a Fidesz mozgósítsa, aktivizálja a saját táborát, míg az MSZP stabilizálja… Tovább »

  Sunday, April 30, 2017

 • Aktuális kormányzati tervek és intézkedések megítélése

  A megkérdezettek kétharmada nem ért egyet a CEU ellehetetlenítése irányába tett kormányzati lépésekkel. A januárban mértekhez képest a nyolc százalékpontnyival többen gondolják úgy, hogy a kormány intézkedéseiben érintett civil szervezetek az ország számára inkább hasznos tevékenységet folytatnak, így már több mint minden második megkérdezettnek ez a véleménye. A civil szervezetek szerepével kapcsolatos kérdések társadalmi megítélése a kampány ellenére elmúlt három hónapban érdemben nem változott, azonban egyre kevesebben gondolják… Tovább »

  Monday, April 24, 2017

 • Fizessenek a gazdagok kampány megítélése

  A megkérdezettek a Botka-kampány hét vizsgált eleméből mind a hetet inkább támogatják, az elemek többségét minden vizsgált társadalmi csoport, így a Fidesz szavazók, a bizonytalanok és a versenytárs ellenzéki pártok szavazói is. A legtámogatottabb kampányelem a progresszív személyi jövedelemadó, amellyel a válaszadók háromnegyede egyetért. Kétharmados támogatottsága van az oligarcha-adó ötletének, valamint 100 millió feletti vagyon, és a kirívóan értékes ingatlanok megadóztatásának is. Tízből hat fő… Tovább »

  Sunday, April 23, 2017

PA-tanácsadás

A Publicus PA a mindig változó környezetben az érdekek megjelenítésében és érvényesítésében nyújt segítséget ügyfeleinek: nem elég tisztában lenni az érdekekkel, szükség van arra is, hogy az információ a megfelelő formában a megfelelő helyre eljusson úgy, hogy az érdemben megjelenjen a hivatalos döntéshozatali folyamatokban. Ez sajátos és összetett feladat, ami – a tudatos stratégiai tervezéstől kezdve, a részletes, személyre szabott cselekvési terv összeállításán át egészen a konkrét lépések (szakmai előterjesztések, jogszabálytervezetek, hatástanulmányok, kommunikációs kampányok és egyéb PR események) megtételéig tart – önálló szakértelmet igényel.

Tevékenységünk kiterjed a döntéshozókkal való kapcsolatok építésére és ápolására, a közügyek kezelésére, a vállalati társadalmi felelősségvállalási tanácsadásra és a szervezet stratégiai kommunikációjára, melynek célja a hatékonyabb, elismertebb, ezáltal sikeresebb üzleti működés kialakítása. Egyedi igényekre szabott széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk: szakmai kutatásoktól, kodifikációs előkészítő anyagok összeállításától kezdve a szorosan vett képviseleti tevékenységen át egészen az általános szervezeti kommunikáció hatékony támogatásáig bezáróan. Mindezek célja közös: a vállalat érdekeinek az összetett környezetben is a lehető legnagyobb mértékű érvényesítése.


A PA tanácsadás keretében nyújtott szolgáltatásaink, bár fontos és bizalmi támogatást nyújtanak a mindenkori management számára, nem helyettesítik az egyéb – jogi, pénzügyi, kommunikációs vagy általános stratégiai – támogató funkciót, sokkal inkább tudatosságot és önreflexiót visznek a működésbe, valamint hatékonyan támogatják a fontos lépések megtételét. Az érintett szakkérdésekben nincs az adott ügyfelünknél avatottabb szakértő, saját működésének kontextusát ismerő szereplő. Éppen ezért a külső PA-támogatást biztosító tanácsadók is csak akkor lehetnek hatékonyak, ha az ügyfél lobbipotenciáljának növeléséhez szükséges háttérinformációkat – annak sajátos szempontrendszere szerint – saját érintett szakemberei és vezetői a megbízott PA tanácsadók rendelkezésére bocsátják. 

A PA-tanácsadás elsődleges haszna:
- strukturált és súlyozott információhoz juttatja a döntéshozókat és döntéselőkészítőket, így elkerülhetők a szervezettel, szakterülettel kapcsolatos félreértések
- elősegíti egy, a szervezet számára hátrányos előírás módosítását, vagy egy nem létező, de fontos szabályrendszer kialakítását 
- tudatosan építi és fejleszti a szervezet számára fontos kapcsolatrendszert
- védi a szervezetet a versenytárs, tulajdonos, partnerintézmény hasonló PA tevékenységétől