Flash
 • Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 április

  Az elmúlt hónapok politikai történései érdemben nem befolyásolták a pártok támogatottságát. Bár a Fidesz negatív, ellenségképző politizálása (CEU, Soros, EU, civilek, stb.) összességében nem nyeri el a szavazók támogatását, az MSZP által beindított "Fizessenek a gazdagok" kampány viszont pozitív fogadtatásra talál szinte az összes választói csoportban, ez csupán arra volt elég eddig, hogy a Fidesz mozgósítsa, aktivizálja a saját táborát, míg az MSZP stabilizálja… Tovább »

  Sunday, April 30, 2017

 • Aktuális kormányzati tervek és intézkedések megítélése

  A megkérdezettek kétharmada nem ért egyet a CEU ellehetetlenítése irányába tett kormányzati lépésekkel. A januárban mértekhez képest a nyolc százalékpontnyival többen gondolják úgy, hogy a kormány intézkedéseiben érintett civil szervezetek az ország számára inkább hasznos tevékenységet folytatnak, így már több mint minden második megkérdezettnek ez a véleménye. A civil szervezetek szerepével kapcsolatos kérdések társadalmi megítélése a kampány ellenére elmúlt három hónapban érdemben nem változott, azonban egyre kevesebben gondolják… Tovább »

  Monday, April 24, 2017

 • Fizessenek a gazdagok kampány megítélése

  A megkérdezettek a Botka-kampány hét vizsgált eleméből mind a hetet inkább támogatják, az elemek többségét minden vizsgált társadalmi csoport, így a Fidesz szavazók, a bizonytalanok és a versenytárs ellenzéki pártok szavazói is. A legtámogatottabb kampányelem a progresszív személyi jövedelemadó, amellyel a válaszadók háromnegyede egyetért. Kétharmados támogatottsága van az oligarcha-adó ötletének, valamint 100 millió feletti vagyon, és a kirívóan értékes ingatlanok megadóztatásának is. Tízből hat fő… Tovább »

  Sunday, April 23, 2017

Partnereink


A Publicus Intézet, illetve elődje 2001 óta végez döntéselőkészítő kutatásokat és elemzéseket vállalatoknak, közintézményeknek, önkormányzatoknak és kormányzati szerveknek.

Fontosnak tartjuk, hogy a kutatás sosem válhat rutinná abban az értelemben, hogy veszítsen a minden egyes megrendelő igényeinek megfelelő, egyénre szabott jellegén. A Publicus Intézet büszke arra, hogy a következő cégeket és intézményeket partnerei között tudhatja.

Az elmúlt évtizedben sokakkal dolgoztunk együtt. Többek között:

AstraZeneca Magyarország Kft.

Budapest Értéktőzsde Rt.

BXP Strategies

C3 Kulturális és Kommunikációs Alapítvány

Cheppers Zrt.

CIG Közép-európai Biztosító Zrt. (Pannónia Biztosító)

COMPASS Közpolitikai Intézet

DemNet

DRAFTFCB

Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ

Erste Befektetési Zrt. 

GeoMédia (GeoHolding Zrt.)

HBO ZRt.

Innomind Kft.

ITHAKA Kht.

Kazincbarcika Város Polgármesteri Hivatala

Keler Zrt.

Máthé Erzsi Alapítvány a Koraszülöttekért

MEHI - Magyar Energiahatékonysági Intézet

Mérték Médiaelemző Műhely

Metaforum Kft.

Miniszterelnöki Hivatal

MVM Zrt.

Országgyűlés Hivatala

Országos Foglalkoztatási Közalapítvány

PReSOLUTION Kft.

Progresszív Intézet

RÁBA Holding ZRt.

Ricoh Hungary Kft.

Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika

Studio Metropolitana

Szépművészeti Múzeum

TeleQuest Kft.

Vasárnapi Hírek

Young&Rubicam