Flash
 • Pártok támogatottsága és egyes politikusok népszerűsége, 2018 január

  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága változatlan, 26 százalék. Az MSZP és a Jobbik tábora két-két százalékpontot növekedett, így mindkettő 11 százalék - mindkét párt elmozdult mélypontjáról van. Továbbra is Karácsony Gergely, Szél Bernadett, és Orbán Viktor a három legnépszerűbb vizsgált politikus. Tovább »

  Saturday, January 20, 2018

 • Kutatás: Még mindig hiszünk a gyerek verésében

  Ha a közbeszédből vagy a kommentekből indulunk ki, úgy tűnhet, hogy Magyarország a hétköznapi pofonok országa. A jelenség azonban számokban is mérhető, és az UNICEF Magyarország megbízásából, 1000 fő telefonos megkérdezésével készített kutatásunk legfrissebb eredményei elég elkeserítő képet festenek: túl sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy gyereket még indokolt esetben sem lehet elfenekelni vagy megpofozni. Azt vizsgáltuk, hogy miként vélekedik a magyar társadalom… Tovább »

  Sunday, January 07, 2018

 • Évértékelés 2017: legfontosabb ügyek, legnagyobb problémák, és az év embere

  A megkérdezettek körében kicsivel többen voltak akik szerint 2017 inkább rossz év volt, mint akik szerint inkább jó. Ugyanannyian mondták, hogy 2017-ben jobb lett az anyagi helyzetük, mint ahányan azt, hogy rosszabb. A válaszadók szerint leginkább a világ legfontosabb eseményei a világban a menekültek Európába áramlása, Trump elnöki tevékenysége, valamint az Északi-Koreai atomfenyegetés voltak. A megkérdezettek szerint a legfontosabb hazai események a FINA vizes vb, valamint… Tovább »

  Saturday, December 30, 2017

Telefonos kérdőíves felvétel (CATI)

Kedvelt, az átlagos kutatási igényhez kedvező ár/érték arányt nyújtó kutatási technika. Az előre megszerkesztett kérdőív elektronikus formában, kérdésről kérdésre jelenik meg az operátor előtti monitoron, és csak a válaszok rögzítését követően engedélyezi a továbblépést.

A válaszoktól függő léptetéseket a kérdező program automatikusan kezeli. Kedvelt adatfelvételi eszköz, hiszen a személyes megkérdezéshez képest gyorsabb és olcsóbb, ugyanakkor megbízható eredménnyel szolgál. A kérdőív hossza és a kérdések bonyolultsága azonban ezzel a módszerrel korlátozott. A Publicus Call Centerben, gyakorlott kutatásvezetőinkkel, több nyelven beszélő operátorainkkal folyamatosan végzünk telefonos piackutatásokat, valamint országos és helyi közvélemény-kutatásokat, illetve itt készül a Publicus Omnibusz kutatás is. Természetesen egyéb, speciális igényű feladatokra is fel vagyunk készülve.