Flash
 • Kivándorlás: még több mint egymillió fő menne

  A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön. A válaszadók majd háromnegyede érintett, és vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, vagy ismerőse. Nagyságrendileg 1,2 millió fő tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - a fiatalok körében különösen magas, majd' 40 százalékos ez az arány; ez kb. 530 ezer főt jelent.… Tovább »

  Sunday, June 18, 2017

 • Alternatív valóságok - tartalomelemzés

  A Publicus Intézet a Mérték Médiaelemző Műhely megbízásából elkészítette az áprilisi, Európai Parlamentben lezajlott vita tartalomelemzését. A magyarországi helyzetet, azon belül is kiemelten a jogállamiságra, a CEU ügyére és a civilek elleni törvényre fókuszáló esemény a legfontosabb magyar hírforrásokban egészen más optikában jelent meg. A hírfogyasztók lényegében egyfajta háborús retorikával találkoztak, amiben Magyarország érdekeit Brüsszellel szemben Orbán Viktor védi, és a vita legfontosabb eleme a… Tovább »

  Wednesday, June 14, 2017

 • Pártok támogatottsága és politikusok népszerűsége, 2017 május

  Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 25 százalék. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbik viszont egy százalékpontot csökkent és 10 százalék. Az LMP és a DK támogatottsága nem változott, és 3 százalékon áll mindkét párt támogatottsága. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elelérte az egy százalékot, csakúgy mint a Kétfarkú Kutya Párt, viszont nem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek. A Momentum Egyesületet - amely bár nem párt, így nem választható - válaszadóink mégis említették,… Tovább »

  Saturday, May 27, 2017

Piackutatás

A Publicus Intézet az üzleti szféra szereplőinek - tevékenységük eredményesebbé tétele érdekében - teljeskörű piac-, marketing- és közvéleménykutatási csomagot kínál, mind a többi vállalattal (B2B), mind a fogyasztókkal való (B2C) kapcsolatok fejlesztésére. Ügyfeleinknek számos iparágban végzünk munkaügyi kutatásokat is. A Publicus Intézet a társadalmi felelősségvállalásban (CSR) élenjáró vállalatoknak a lehetséges fejlesztési irányok elemzésével, valamint egy-egy program teljes monitoringjával is segítséget tud nyújtani.

Legyen szó bármilyen ágazatban működő piaci szereplő bármilyen kutatási igényéről, az alábbiakat ígérhetjük:

1. A megrendeléshez sohasem viszonyulunk rutinfeladatként, minden munkára egyedi feltételekkel rendelkező, önálló igényként tekintünk.

2. A megrendelő kijelölt képviselőjével folyamatosan kommunikálunk, a kutatás minden fázisában szem előtt tartjuk, hogy munkánk érthető és átlátható legyen.

3. A rendelkezésre álló kutatási módszerek közül az igényeknek legmegfelelőbbet (vagy a legmegfelelőbb kombinációt) választjuk ki.

4. Különös figyelmet fordítunk a kutatás minőségére, a kutatási terv elkészítésétől kezdve, az adatfelvételen és az elemzésen át, egészen a prezentációig.

5. Összességében arra törekszünk, hogy egy megbízható és pontos eszköz szerepét töltsük be a megbízó kezében annak érdekében, hogy felmerülő problémáira megtalálja a megoldást.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, ajánlatkérésére rövidesen reagálunk.