Flash
 • Zaklatási ügyek: tízből négy szerint az áldozat is hibás

  Tízből majd' kilenc megkérdezett (85 százalék) hallott az utóbbi időben nyilvánosságra került szexuális zaklatási ügyekről. Azok kétharmada, akik hallottak róla, felháborítónak találja az ilyen ügyeket, minden hatodik megkérdezett természetesnek tartja ezeket és nem lepődött meg, míg némileg kevesebbeket nem érdekelnek ezek az ügyek. A megkérdezettek túlnyomó többsége, tízből nyolc, kilenc megkérdezett szerint a felvázolt helyzetek zaklatásnak számítanak. Ezek a hatalmi helyzeteket kihasználó közeledések, vagy… Tovább »

  Sunday, November 19, 2017

 • Pártok támogatottsága és szavazási hajladnóságok, 2017 október

  Az elmúlt két hétben a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék. Az MSZP tábora változatlan, 10 százalék, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve 10 százalék. A megkérdezettek több mint fele kormányváltást szeretne. A nem-kormánypárti szavazók majd' kétharmada szavazna egy baloldali együttműködésre, ha annak lenne esélye legyőzni a Fideszt, míg kétharmaduk ha szavazatával meg tudná akadályozni a Fidesz kétharmadát; köztük az LMP szavazók több mint háromnegyede, és a Jobbik szavazók majd' kétharmada.  Tovább »

  Saturday, October 28, 2017

 • Menekültkérdés és a nemzeti konzultáció

  A megkérdezettek majd' egyharmada válaszolta azt, hogy az elmúlt egy évben személyesen találkozott menekültekkel. És kicsivel több, mint egyharmad mondta, hogy személyesen érinti a menekültkérdés, míg tízből nyolc ember szerint hazánkat érinti a kérdés. A menekültekkel kapcsolatos alapvető attitűdök érdemben nem változtak, ám néhány esetben visszaálltak a menekültek tömeges érkezését megelőző időszakban mértekre. Magyarországon engedéllyel tartózkodó menekültek egy szomszédos panzióba költözése ellen valamilyen módon tízből hét… Tovább »

  Sunday, October 22, 2017

Piackutatás

A Publicus Intézet az üzleti szféra szereplőinek - tevékenységük eredményesebbé tétele érdekében - teljeskörű piac-, marketing- és közvéleménykutatási csomagot kínál, mind a többi vállalattal (B2B), mind a fogyasztókkal való (B2C) kapcsolatok fejlesztésére. Ügyfeleinknek számos iparágban végzünk munkaügyi kutatásokat is. A Publicus Intézet a társadalmi felelősségvállalásban (CSR) élenjáró vállalatoknak a lehetséges fejlesztési irányok elemzésével, valamint egy-egy program teljes monitoringjával is segítséget tud nyújtani.

Legyen szó bármilyen ágazatban működő piaci szereplő bármilyen kutatási igényéről, az alábbiakat ígérhetjük:

1. A megrendeléshez sohasem viszonyulunk rutinfeladatként, minden munkára egyedi feltételekkel rendelkező, önálló igényként tekintünk.

2. A megrendelő kijelölt képviselőjével folyamatosan kommunikálunk, a kutatás minden fázisában szem előtt tartjuk, hogy munkánk érthető és átlátható legyen.

3. A rendelkezésre álló kutatási módszerek közül az igényeknek legmegfelelőbbet (vagy a legmegfelelőbb kombinációt) választjuk ki.

4. Különös figyelmet fordítunk a kutatás minőségére, a kutatási terv elkészítésétől kezdve, az adatfelvételen és az elemzésen át, egészen a prezentációig.

5. Összességében arra törekszünk, hogy egy megbízható és pontos eszköz szerepét töltsük be a megbízó kezében annak érdekében, hogy felmerülő problémáira megtalálja a megoldást.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, ajánlatkérésére rövidesen reagálunk.